Pàgines

20 de maig 2015

Activitat al Palau de les Arts

El passat dimarts 12 de maig, els/les alumnes de 4t d'ESO de l'assignatura de música, acompanyats pels professors del Departament de Música, van participar en l'activitat «Del libro al libreto» al Palau de les Arts de València, activitat que s'emmarca dintre del projecte del Departament de Música «Viu la música a l'institut» i que tenia l'objectiu d'aprofundir en els aspectes relacionats amb la creació i muntatge d'una òpera. 


L'activitat, desenvolupada «entre bambalinas», girava en torn a l'òpera Nabucco del compositor italià del segle XIX Giuseppe Verdi, que, d'altra banda, es va representar al Palau de les Arts fins el dijous passat. A partir del libretto escrit per Temístocle Solera, els/les alumnes varen llegir diferents escenes i, ajudats pel responsable de l'activitat, varen analitzar els temes subjacents i buscar la procedència literària del text, relacionada aquesta última amb passatges de l'Antic Testament i la novel·la Nabuchodonosor de Francis Cornue i Anicète Bourgeois. 

A més, vàrem tenir l'oportunitat de veure, i tocar, una mostra del vestuari que utilitzen els cantants que estan representant l'òpera des de principis de maig. Al final de l'activitat, vàrem poder xafar l'escenari principal del teatre on estava muntada part de l'escenografia del Nabucco, podent admirar la impressionant torre de tramoia del teatre, passejar pel prosceni o veure el foso on es situa l'orquestra. 
Per als/les alumnes va resultar una experiència molt interessant, que varen valorar molt positivament, i que completaran en les properes classes de música visionant l'òpera de Verdi.